Kolajen İçeren Besinler
1. Kemik Suyu:
Kemik suyunda bulunan jelatin, kolajenin sindirime hazır hale gelmiş formudur. Sığır, tavuk veya balık kemiklerinden hazırlanan kemik suyu, kolajen alımının en etkili yollarından biridir.
2. Kırmızı Et:
Sığır, kuzu gibi kırmızı etlerde, özellikle de bağ dokusu bol olan kısımlarda kolajen bulunur. Ancak, kırmızı et tüketiminin aşırıya kaçmaması önemlidir.
3. Beyaz Et:
Tavuk, hindi gibi beyaz etlerde de kolajen bulunur. Özellikle cilt ve kemikli kısımlar daha zengin kolajen kaynağıdır.
4. Balık:
Somon, uskumru gibi yağlı balıklar, kolajen üretimi için gerekli olan omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Ayrıca, balık derisi de kolajen içerir.
5. Süt ve Süt Ürünleri:
Süt, yoğurt, peynir gibi süt ürünleri, kolajen üretimi için gerekli olan amino asitleri içerir.
6. Yumurta:
Yumurta akı, kolajen üretimi için gerekli olan prolin amino asidi açısından zengindir.
👉🏼 1 DAKİKADA ÖN KOL GELİŞTİRME VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...