Probiyotik ve prebiyotik arasındaki farklar

Probiyotikler yararlı bakterilerdir, prebiyotikler ise onların besinidir. Sağlıklı bir bağırsak için ikisini birlikte tüketmeyi unutma! 🌿

Bağırsak sağlığımız, genel sağlığımızın temel taşlarından biridir. Bu noktada en çok duyduğumuz iki kavram "probiyotik" ve "prebiyotik"tir. Probiyotikler; yoğurt, kefir, turşu gibi fermente gıdalarda bulunan, sindirim sistemimize fayda sağlayan canlı mikroorganizmalardır. Bağırsak florasını güçlendirir, bağışıklık sistemini destekler ve sindirimi kolaylaştırır.

Prebiyotikler ise probiyotiklerin besini olan lif türleridir. Soğan, sarımsak, muz, yulaf ve baklagiller prebiyotik açısından zengindir. Yani probiyotiklerin sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi ve çoğalabilmesi için prebiyotiklere ihtiyaç vardır.

Kısacası; probiyotikler "yararlı bakteriler", prebiyotikler ise bu bakterilerin "besin kaynağı"dır. İkisini birlikte tüketmek, bağırsak sağlığını korumak için oldukça önemlidir.

👉🏼 "SPOR ÖNCESİ KAHVE TÜKETMEK DOĞRU MU?" VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.